Facebooktwitterlinkedinmail

Hieronder volgen reacties van cursisten, Dus heeft u linkjes, boektitels of andere informatie die u met anderen wilt delen? Dan kunt u die hier plaatsen.

Reacties op Waarom zou je volwassen worden najaar 2019

2 gedachten over “Reacties op Waarom zou je volwassen worden najaar 2019

 • september 30, 2019 om 2:32 pm
  Permalink

  Vandaag met plezier en aandacht het eerste college van de reeks over “Wie is de mens”gevolgd. in de inleiding kwam het vraagstuk van de vrije wil ter sprake en de tekst van Verplaete uit Trouw van 28 aug.
  dit bracht me bij een tekst uit het boek “De geheugenlozen” van Géraldine Schwarz. op pag. 282 staat een behartigenswaardige tekst , die ik oplas en graag hier plaats.

  in zijn pleidooi namens de joodse slachtoffers vatte Arno Klarsfeld, zoon van Serge en Beate Klarsfeld, het mechanisme samen dat van deze fatsoenlijke republikein (het gaat over Maurice Papon) stap voor stap een misdadiger maakt: “Door te geloven dat toegeven bij kleine dingen geen gevolgen heeft. uiteindelijk wordt het een opeenstapeling, kleinigheid op kleinigheid, compromis op compromis. je komt op de kruising van goed en kwaad te staan. Je aanvaardt, je aanvaardt. je wijkt voor jezelf. Je vergeet de man die je bent geweest, de man die je zou moeten zijn. je houdt jezelf voor een toeschouwer te zijn, terwijl je allang hoofdrolspeler bent. En als vanzelf aanvaardt je het onvoorstelbare.”

  Beantwoorden
 • november 21, 2019 om 3:41 pm
  Permalink

  Kwam vandaag na de cursus deze uitspraak tegen. Zit veel in van wat we hebben besproken.

  Every child is an artist. The problem is how to remain an artist once we grow up.

  Pablo Picasso

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.