Facebooktwitterlinkedinmail

De filosofiegroep Sneek is een succesvol particulier initiatief dat al vele jaren filosofiecursussen organiseert. Het draait geheel op vrijwilligers. Ze organiseren in de Zuiderkerk in Sneek twee cursussen met verschillende onderwerpen. Ook dit seizoen zijn er weer twee cursussen. Hieronder vindt u data en tijden. Klik op de linkjes hieronder om meer informatie te zien over de cursus.

Winter/Voorjaar 2023  vanaf februari 

Vanaf donderdag 2 februari 10.15- 12.00 met werkcollege van 12.15  tot 13.00
Vanaf vrijdag 3 Februari  10.15 -12.00 met werkcollege van 12.15  tot 13.00

  Vier vrouwelijke denkers in de dertiger jaren

 

Boek Wolfram Eilenberger Het vuur van de vrijheid ( vert. W. Hansen) De nieuwe wereld van Hannah Arendt, Simone de Beauvoir, Ayn Rand en Simone Weil Bezige bij 2022 ISBN 9789403124711.

Arendt, Rand, Weil en de Beauvoir beschrijven een periode die zo ingrijpend is voor de wereldgeschiedenis dat alle reflectie daarover gaat. Ze schrijven over vrijheid én noodlot en hoe je daarin als denkend mens staande te houden. En hun tijd heeft veel overeenkomsten met die van nu.

Klik hier voor de reactiepagina van deze cursus

Klik hier om naar het cursusmateriaal te gaan

Beide dagen beginnen we om 10.15.  (houd rekening met een week extra i.v.m. eventuele uitloop )

Adres: Rienck Bockemakade 7, 8601 AC te Sneek.

Informatie en aanmelding verloopt via de mail: Mevrouw Saar van den Bergh saarpeter@kpnplanet.nl , of mevrouw Rens Dikhoff rens@dikhoff.nl

We gaan dit jaar weer live bijeen komen. Lukt dat voor u (nog) niet dan kunt u dat aangeven bij aanmelding.  Het is mogelijk om in overleg geheel of gedeeltelijk de cursus te volgen via audio-opnames van de colleges.