Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Hieronder volgen reacties van cursisten, Dus heeft u linkjes, boektitels of andere informatie die u met anderen wilt delen? Dan kunt u een mail  sturen naar info@maieutiek.nl onder vermelding reactie  Kunst van het ouder worden, of u gaat naar het einde van de pagina

Reacties cursisten 2019 Kunst van het ouder worden

Eén gedachte over “Reacties cursisten 2019 Kunst van het ouder worden

  • februari 8, 2019 om 6:19 pm
    Permalink

    Vandaag 1e sessie gevolgd bij de IOOF te Sneek. Boeiende goed geleide bijeenkomst met vele invalshoeken (en natuurlijk zijsporen) rond het thema Aristoteles en Cicero. Mijn conclusie: De kunst van het ouder worden geldt in feite evenzo voor jongeren. Ook zij moeten zich die kunst eigen maken. Het leven zelf zal ze daar aan herinneren. N.m.m. analyseert Aristoteles eerst de uitersten (tegenstellingen) en zoekt daarna de waarden van geluk ergens in het midden. Cicero daarentegen vertrekt n.m.m. vanuit het midden met erkenning van de onveranderlijke natuurwet als kern tussen geboorte en dood.
    Erkenning van uitersten legaliseert het bestaan van ‘een midden’. Erkenning van ‘een midden’ houdt tevens erkenning van uiersten in. In feite zijn beiden dus vanuit verschillende vertrekpunten met hetzelfde bezig en worden ‘tegenstellingen’ tevens ‘medestellingen’ omdat zij elkaar in stand houden. Geen Yang zonder Yin!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.