Facebooktwitterlinkedinmail

In de Albert Heijn aan de Vijzelstraat in Amsterdam.

“Dertig jaar en acht maanden heb ik achter de kassa gezeten. Ik bood iedereen een luisterend oor. Mijn rij was altijd extra lang, omdat alle klanten bij mij wilden. Gezellig. Ik vroeg hun hoe het met ze ging, ik wist het als er een kind op komst was. Die kinderen zag ik opgroeien, en jaren later kwamen zij weer met hun baby aan mijn kassa.

Er is natuurlijk veel veranderd. Vroeger moest je zelf aanslaan wat alles kostte, later kreeg je de scankassa’s. En nu heb je dat moderne gedoe; moet de klant alles zelf doen. Persoonlijk vind ik dat niet zo gezellig.

Ik heb mijn werk altijd met zoveel plezier gedaan, ik ging maar door. Eigenlijk was het een wonder dat ik zo lang mocht blijven. Op mijn 70ste was het toch echt tijd om ermee op te houden. Mijn afscheidsreceptie in december was in het Carlton Hotel, het was gigantisch druk: honderden mensen stonden in de rij met bloemen en cadeaus. Ik kreeg zelfs een speld én een toespraak van de burgemeester.

Toen ik weg was, vroegen klanten of ze me nog konden zien. Nu staat er eens in de maand in de winkel een tafel voor me klaar met koek en koffie. Klanten met een bonuskaart krijgen een mailtje, zodat ze weten wanneer ik er weer ben. In de winkel hangt dan een briefje bij mijn foto met de datum. Zo hoeven ze me niet te missen.”

Jij kunt het verschil maken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.