Facebooktwitterlinkedinmail

Een Syrische vluchteling in Duitsland kocht voor een habbekrats een kast en kreeg de verrassing van zijn leven. De lade van de kast bleek een dubbele bodem te hebben en daarin vond de 25-jarige Muhannad Musa een enorme schat aan geld: vijftigduizend euro contant geld en drie spaarbankboekjes met een totaalwaarde van meer dan een ton.
,,De bankbiljetten waren zo mooi en glad dat ik dacht dat het vals geld moest zijn” verklaarde Musa. Wel heeft hij nog getwijfeld of hij het geld niet zou gebruiken om zijn broers uit Syri├ź over te laten komen. Hij vraagt raad aan zijn broers en een vriend. Ook raadpleegt hij de Koran, voordat hij besluit om het geld niet zelf te houden. ,,Want in de Koran staat dat je iedereen goed moet behandelen en als iemand iets verliest moet deze het weer terugkrijgen”.
De politie is zeer verrast, want heeft nog nooit meegemaakt dat iemand zo’n groot bedrag kwam brengen. Ze komen erachter wie de eigenaresse van het geld is. Deze is dolblij en besluit Musa geld te geven om zijn rijbewijs te halen.
En Musa? Die heeft geen spijt van zijn goede daad. Hij zou het zo weer doen…

 

bron; Telegraaf 19 december 2016

De eerlijke vinder
Getagd op:        

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.