Facebooktwitterlinkedinmail

https://vimeo.com/177510887

Lees hier het Persbericht van WOLK of bezoek de website van WOLK.


WOLK, het nieuwste project van Lucas De Man en Pascal Leboucq

Op 5 augustus 2016 is de première van WOLK. In deze 22 meter hoge toren kan een spectaculaire tocht worden afgelegd in een gangenstelsel vol magische momenten. WOLK is een grote kunstinstallatie met daarin een theatrale ontdekkingstocht van ‘wat’ je bent naar ‘wie’ je bent. Lucas De Man, regisseur, creator en tv-presentator heeft samen met ontwerper Pascal Leboucq WOLK gebouwd in ’s-Hertogenbosch.

Kunstinstallatie WOLK

De Man en Leboucq lieten zich voor WOLK inspireren door de maieutiek (de kunst van het vragen stellen) en de Bildungsroman ‘De Toverberg’ van Thomas Mann, het meesterwerk dat onze huidige tijd kenmerkt. Met WOLK willen ze een hele mooie en zelden gezien ervaring aan de bezoeker geven. Een waar tijdens de wandeltocht door de kunstinstallatie alle zintuigen geprikkeld worden. WOLK opent tijdens Theaterfestival Boulevard en staat een maand bovenop het pand ‘De Hooge Donken’ (Parallelweg 64) achter het Centraal Station.

Theatrale tocht

Naast een uitzicht over de stad biedt WOLK een prachtig verhaal waarin een meisje de bezoeker mee op tocht neemt naar de top van een berg. Beneden aan de voet, in de wereld die we kennen, ontvangt de bezoeker een koptelefoon en gaat op weg. Onderweg ontvouwt zich een pad met bizarre figuren, klinkt er prachtige muziek en zijn er onvergetelijke beelden te zien. De bezoeker loopt door een 110 meter lang gangenstelsel en bereikt na vele omzwervingen het dak. In WOLK heeft de bezoeker ruimte om te ‘zijn’, krijgt tijd om even weg te gaan van de ruis en zich over te geven aan de wind.

WOLK is een magische reis vanuit de wereld naar jezelf. Het gaat over tijd, tijd om bij jezelf te komen.”

Lucas De Man

Crowdsource-platform

Als stadskunstenaar van Den Bosch heeft Lucas De Man een crowdsource-platform ontwikkeld. Daarmee is WOLK meer dan ‘alleen’ een kunstinstallatie, het is een stadsproject. Met het crowdsource-platform wil Lucas de tocht door WOLK cadeau doen aan de stad. In het bijzonder aan mensen die veel doen voor het samen-leven in de stad en aan mensen die anders niet zo snel naar kunst en cultuur kunnen gaan. Via het platform zijn er op voorhand meer mensen betrokken en wordt er een breder publiek bereikt. Inmiddels zijn er 64% van de tot nu toe verkochte kaarten gedoneerd aan meer dan 25 sociaal maatschappelijke organisaties en hun achterban. Daardoor krijgen nu al ruim 900 vrijwilligers, studenten, innovators en jongeren kaarten voor WOLK.

WOLK speelt van 4 augustus t/m 4 september 2016. De tocht door WOLK duurt ongeveer 45 minuten en is geschikt voor bezoekers vanaf 14 jaar. Kaarten kosten € 12,50 en zijn te bestellen via www.projectwolk.nl

WOLK gaat in première

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.