Facebooktwitterlinkedinmail

Inleiding

Het EHC wil een bijdrage leveren aan respectvol en met aandacht voor elkaar samenleven.

Etty Hillesum beschreef in haar dagboeken haar ideeën over hoe mensen die in achtergrond en qua opvattingen erg van elkaar verschillen toch goed met elkaar zouden kunnen samenleven. Dit ideaalbeeld van Etty vormt een van de twee uitgangspunten voor het werk van het EHC. Een tweede belangrijke motivatie voor het EHC om haar werk te doen is de vervolging van de joodse gemeenschap in Deventer.

Met deze twee bronnen als uitgangspunt wil het EHC een bijdrage leveren aan respectvol en met aandacht voor elkaar samenleven. Dat wil het EHC niet alleen bereiken door hierover te praten, maar vooral door activiteiten en praktische handreikingen te bieden aan verschillende groepen in de samenleving. De activiteiten die het EHC aanbiedt zijn heel divers maar hebben één ding gemeen: ze zijn erop gericht het ‘beter samenleven’ te stimuleren.

N.B. Deze cursus is in September 2021    ( deze cursus was aangekondigd voor juni, maar dat kon i.v.m. Corona nog niet doorgaan)

Driedaagse cursus Sporen van Transcendentie, de filosofie van Karl Jaspers

Klik hier voor meer informatie

De cursus wordt gegeven door Petra Bolhuis.  Petra Bolhuis is  afgestudeerd aan de Rijks Universiteit Groningen op een gezamenlijk onderzoek met Theo Meereboer naar de filosofie van Hannah Arendt en Michel Foucault. Ze werkt sinds 2001 als filosoof vanuit de eigen praktijk ‘Maieutiek’. Petra Bolhuis is daarnaast afgestudeerd orthopedagoog.

De werkwijze van Maieutiek baseert zich op het gedachtegoed van Socrates dat ieder mens zijn eigen wijsheid heeft, maar dat vragen stellen en informatie bieden nodig zijn om die wijsheid wakker te maken en te voeden. De cursussen richten zich dan ook op mensen die verder willen denken en open staan voor nieuwe wendingen in hun eigen ontwikkeling.

voor meer informatie en aanmelding klik hier

Praktische informatie
De cursustijden zijn: donderdag 9 september van 13.00 uur tot 17.00 uur, vrijdag 10 september juni van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag 11 september van 10.00 uur tot 13.00 uur.
De plaats is Etty Hillesum Centrum, Roggestraat 3.
Aanmelden en info: administratie@ettyhillesumcentrum.nl of 0570-641003

Etty Hillesum Centrum, Roggestraat 3, Deventer.

Aanmelden en info: administratie@ettyhillesumcentrum.nl of 0570-641003