Facebooktwitterlinkedinmail

Maieutiek verzorgt al jaren lezingen voor zeer uiteenlopend publiek. De lezingen worden gedaan door één of twee personen en kunnen gevolgd worden door een interactief gedeelte. De lezingen beginnen vanuit een filosofisch kader en zoeken van daaruit verbinding met de actualiteit en het dagelijks leven. Doel is een verdiepend denkkader te bieden van waaruit de toehoorders ieder op zijn of haar eigen wijze verder kunnen denken en lezen over dit thema. Maieutiek kent twee soorten lezingen: portfolio lezingen en lezingen op maat.

Portfoliolezingen

Dit zijn lezingen uit de zich steeds vernieuwende voorraad lezingen. Deze lezingen duren standaard tussen de 50 en 75 minuten, met aansluitend de gelegenheid tot interactie met de zaal. Dergelijke lezingen kennen geen voorbereidingskosten. Deze lezingen zijn bij uitstek geschikt voor de in filosofie geïnteresseerde toehoorder van bijvoorbeeld een filosofisch café, een leesgroep, verenigingen en organisaties waarbij verdieping belangrijk is. Wilt u een keuze maken uit deze lezingen?        Klik hier voor een overzicht

Lezingen op maat

Deze lezingen worden gemaakt in overleg met de opdrachtgever en krijgen ook in overleg een vorm waarbij meer of minder interactie met de zaal mogelijk is. Er is de optie om bij de lezingen vragen of stellingen te krijgen die in groepjes kunnen worden besproken. Ook kunnen we voorzien in een hand-out of samenvatting die onder deelnemers kan worden verspreid. Het gaat hier voornamelijk om lezingen die moeten passen in een breder kader zoals een congres of een lezingencyclus.

Neem gerust contact op om te horen wat de mogelijkheden voor uw lezing zijn.
Heeft u een lezing bijgewoond en wilt u de handout downloaden? Klik hier en kijk of er een hand-out beschikbaar is